Wygląd i skład makaroników zmieniał się przez wieki. Początkowo były to zwykłe ciasteczka, zrobione z cukru, białek i zmielonych migdałów. Dopiero na początku XX wieku, makaroniki przybrały wersję przekładaną delikatnym kremem. Dziś są już tak kultowe, że tworzy się na ich cześć biżuterię, breloczki czy torebki. Te małe, okrągłe ciasteczka, chrupiące z zewnątrz, a zarazem rozpływające się w ustach, są pieczone w naszej cukierni każdego ranka. Codziennie wystawiają na próbę cierpliwość naszych cukierników, ćwicząc tym samym swoją perfekcję i niebywałą precyzyjność. Makaroniki wynagradzają to wszystko swoim niepowtarzalnym smakiem. Tradycyjne, francuskie, malutkie ciasteczka z mąki migdałowej i prawdopodobnie jedne z najsłynniejszych paryskich deserów, w naszej manufakturze cukierniczej SELFIER, zostają wykonywane od początku do końca na pracowni - od kolorowej muszelki, po każde, dopracowane, autorskie nadzienie. Na obecną chwilę wyróżnić możemy dwanaście niepowtarzalnych smaków m.in. biała czekolada z limonką, snikersik czy orzech laskowy. Nasze makaroniki są bezpiecznie umieszczone w opakowaniu z tworzywa w zestawie 6 lub 12 sztuk. Każdy makaronik znajduje się w osobnej "kieszonce", która pozwala na bezpieczny transport. Całość uzupełniliśmy elegancką wstążką ze złotym napisem SELFIER. 

 

Makaroniki

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl