Kawa Etiopia
Opis
W palarni kawy SELFIER Naszym niezaprzeczalnym atutem jest świeże palenie kawy i utrzymywanie najwyższej jakości, dbałość o najmniejszy szczegół, wiele prób wykonanych w celu uzyskania najodpowiedniejszego smaku, a także dostosowanie do wielu metod parzenia! W ostatnich tygodniach zdobyliśmy ziarno rzadkie, niezwykle cenione i tak powstały dwa wypały dedykowane alternatywom. Pierwszą z nich jest:
Etiopia Sidamo Bensa kokosa
SCA punktacja 88,5
Lokalizacja: dzielnica bensa, wieś kokose
Wysokość uprawy 2300 m.n.P.m
średnia Temp. 15-25 stopni
Odmiana botaniczna: heirloom
Obróbka: zgodnie z krokami kawy suszonej na słońcu, jednak wcześniejsza fermentacja odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej
Profil smakowy: Jagodowy jogurt, papaja, mleczna czekolada
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.